Eerste editie Brabant Beach Battle op E3-strand in Eersel (1 augustus 2017)

Het E3-strand in Eersel is op 22 oktober het toneel van de eerste editie van de strandrace Brabant Beach Battle. De wedstrijd is tevens de eerste wedstrijd voor de KNWU Strandrace Topcompetitie.

Het strandracen in Europa is bezig aan een flinke opmars. Afgelopen jaar werd in Scheveningen het eerste Europees kampioenschap verreden. De Nederlanders Pauliena Rooijakkers en Jasper Ockeloen kroonden zich hier tot Europees kampioen.

“Tot nu toe werden alle races verreden in de kustprovincies. Dat is logisch, omdat daar ook de meeste stranden liggen”, vertelt regerend Nederlands kampioen strandrace Ronan van Zandbeek uit Schijndel. “Maar voor de verdere ontwikkeling van de sport is het goed als er ook op andere locaties met een strand koersen worden gehouden. Daarom ben ik blij met deze strandrace op het E3-strand in Eersel. Omdat de wedstrijd meetelt voor de KNWU Strandrace Topcompetitie verwachten we een groot aantal toppers aan de start. Hopelijk kunnen we de populariteit van het strandracen hiermee een nieuwe impuls geven.”

Programma:
10.00 uur: 14-18 jarigen Funklasse 30 minuten +1 ronde
11.00 uur: Basisleden + Funklasse 60 minuten + 1 ronde
12.15 uur: Pauze + prijsuitreiking Brabant Cycling Criterium Cup
13.45 uur: Vrouwen Licentiehouders + Vrouwen basisleden 60 minuten + 1 ronde
15.15 uur: KNWU Licentiehouders 75 minuten + 1 ronde

© Copyright - Brabant Beach Battle 2019
Ons evenement wordt gewaardeerd met een 4 uit 5 op basis van 5 beoordelingen